Oathie.

www.oathie.comOnverwachte bezorging

De Deurbel gaat. Niets vermoedend open ik de voordeur. Daar staat een vriendelijke man met een enorm grote en een kleine doos. 'Ik kom deze vers gebakken producten afleveren', zegt de man goedlachs.


Van Oliebol naar de gezonde opvolger van brood

Direct gaat er een lampje branden. Het is Eric Nijkamp van Oathie. Enkele dagen geleden vertelde hij mij een prachtig verhaal. Jarenlang had hij een goedlopende bakkerij, maar afgelopen december bakte hij zijn laatste oliebol.

Nadat hij zelf een flink aantal kilo's was kwijt geraakt, besloot hij het roer om te gooien. De hele bakkerij werd leeggehaald, schoongemaakt en opnieuw ingericht. Er kwam geen suiker, tarwe of meel meer in. Als we aan de voorkant allemaal gezonder zouden gaan eten, dan zouden de kosten voor de zorg aanzienlijk dalen.

Prachtige gedachte, die mooi aansluit bij mijn leefstijl.


De producten

Nadat ik de kinderen op bed had gelegd, snel ik direct naar beneden. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet langer onderdrukken. 

Het pamflet lacht mij tegemoet. De dozen zien er prachtig en verzorgd uit. Zou het dan eindelijk echt makkelijk worden om aan gezonde producten te kunnen komen in Nederland? Ik open de eerste doos...De Gezonde Opvolger van Brood

In tegenstelling tot brood is Oathie niet opgebouwd uit tarwe of meel.
Oathie bevat vooral haver, haverzemelen, gezonde oplosbare vezels, prebiotica, zaden, bosbessen, walnoten en mineralen.


  • Een alternatief voor brood
  • Cholesetrol verlagend
  • Lagere bloedsuikerspiegel
  • Minder koolhydraten (alleen de trage)
  • Bron van prebiotica
  • Anti-aging
  • Glutenarm
  • geen tarwe
  • 100% gebaseerd op de voedselzandloper 


Ik kan het haast niet geloven. Twee jaar geleden, toen ik begon met Clean Eating was het heel lastig om aan gezonde producten te komen buiten de natuurwinkel om. Dus van dit soort ontwikkelingen word ik erg gelukkig.


De doos

De doos gaat open. Een heerlijke geur van vers brood (maar dan de vervanger van brood) komt mij tegemoet. De producten zien er prachtig verzorgd uit. Ik kan het niet laten om direct te proeven. Er waren immers 5 stuks van ieder product.

Bagels, mueslibollen, een pizza en andere overheerlijke baksels...

De tarwevrije en glutenarme broodvervanger op basis van haver zit vol met vezels. Het gevolg: lang een voldaan gevoel zodat je weer even door kunt! De zoete (en verantwoordelijke) toevoeging van appel, lijnzaad, walnoten, goji bessen en rozijnen maken het helemaal af. 


Betrapt!

Van alle producten neem ik een klein hapje. De producten zijn verser dan vers. De smaak is onvergetelijk en het vult goed.

Dan komt mijn man binnen lopen. Betrapt!

'Mag ik ook eens proberen?', vraagt hij bescheiden. Hij wacht het antwoord niet af en steekt een Oathie stick in zijn mond.
"Mmmm, dit is echt verrukkelijk!' Ik grijns. Samen eten we verder onder het genot van vele Ah's en Oh's.


Waar kun je Oathie producten vinden?

Bakker Rijn, aan de Rijnstraat in Amsterdam en 't Groentje in Amstelveen verkoopt het.

Maar ook de Albert Heijn heeft de heerlijke mueslibollen in huis evenals alle Bagel & Beans vestigingen.


Ik kan niet anders zeggen: Oathie producten zijn een echte aanrader!


... gewoon oathilicious!