Indisha.


Indisha Pure Cosmetics. Onlangs werd ik benaderd door Jeanine van Indisha, omdat zij net als ik een voorstander is van pure en eerlijke producten. Door haar eigen zoektocht naar echte, pure, eigentijdse, effectieve en houdbare cosmetica, heeft zij in 2010 INDISHA pure cosmetics opgericht. Een sfeervolle, eigentijdse fysieke winkel, en beautysalon in Bussum. Maar ook een webshop en ze organiseert events met een selectie van de puurste cosmetica merken ter wereld. Allemaal 'producten met een bijzonder verhaal. 

Het motto van Indisha: ’If you can’t eat it, don’t put it on your skin’(want wat je op je huid smeert gaat deels je huid in, dus dan liever iets puurs er op smeren wat je lichaam ook fijn vindt).

Omdat Jeanine graag wil dat meer mensen echte puur cosmetica producten proberen (en blijven gebruiken – omdat het beter is voor je gezondheid en voor het milieu), is ze dus INDISHA, pure cosmetica & co gestart. Echt puur betekent voor haar: zonder schadelijke ingrediënten voor mens enmilieu, (dus) een zo groot mogelijk percentage biologische, biologisch dynamische of wild crafted ingrediënten, duurzame verpakking, waar  mogelijk fair trade.  

 

De merken die ze voeren gaan vaak verder dan een gemiddeld eko keurmerk merk. Want dat mag nog tot 5% synthetische conservering gebruiken of bijvoorbeeld het huid irriterende middelen, die de poriën verstoppen en jeuk geven. Alle merken in het assortiment hebben stuk voor stuk een prachtig verhaal. Vaak opgericht door mensen met een enorme passie.  En niet om groot en winstgevend te worden, maar omdat ze zelf op de markt niet konden vinden waar ze naar zochten.  

Aangezien de ingrediëntenlijst van de meeste cosmetica producten ‘Russisch voor gevorderden’ is. En de meeste mensen geen zin en tijd hebben zich hier in te verdiepen, checkt Indisha alle ingrediënten van potentiële producten voor het assortiment. Alleen die producten die ze 100% vertrouwen nemen ze in het assortiment op.

Naast pure cosmetica hebben ze ook een assortiment producten rondom het thema ‘mooi van binnen, mooi van buiten’.  Zoals  LaVieSage nutricosmetics, fair trade sieraden en lederwaren, lifestyle boeken rondom gezonde voeding/cosmetica, bed- en badlinnen en hamamdoeken van biologisch katoen.  Gezonde cosmetica ligt namelijk in het verlengde van gezonde voeding. Mensen met huidproblemen vragen ze vaak eerst naar hun voedingspatroon.  Na een behandeling krijgen klanten een versgeperst bio sapje uit de Slowjuicer met wat biologische bites.

Jeanine stuurde een prachtige setje naar CleanEatingNow om te proberen. Zo ontving ze van een nieuw huidverzorgingsmerk genaamd Saaf en het nieuwe prachtige beautymerk Hynt producten.  Beide merken zijn opgericht door dames, met een enorme passie voor wat ze doen. CleanEatingNow is erg enthousiast over deze mooie ontwikkelingen en mooie pure merken, en gebruikt ze met veel plezier. Is het niet geweldig dat ik ook een setje mag weggeven? Kijk hier voor de winactie...